0747.263.728 / 074RAMEPAT
0

Cosul dvs. este gol

Incepe cumparaturile
 • LivrareGratuit!
 • Subtotal0 lei
 • Total0 lei

Livrare gratuita pentru comenzi de peste 500 lei!

Cea mai buna saltea antiescare recomandata persoanelor imobilizate. Dotari gandite pentru confort sporit!

Cea mai buna saltea antiescare recomandata persoanelor imobilizate. Dotari gandite pentru confort sporit!

Imposibilitatea miscarii si timpul permanent petrecut in pat nu sunt singurele care pun presiune pe starea de spirit si de sanatate a unei persoane. Lipsa de miscare conduce la aparitia escarelor (rani care pot aparea pe piele si care, in timp, se pot adanci, agravand starea de sanatate a celui afectat). Pentru a evita si impiedica aparitia acestor rani, medicii si specialistii in medicina recomanda folosirea unei saltele antiescare.

Cea mai buna saltea antiescare are dotari speciale, care au fost gandite pentru astfel de situatii. O saltea antiescare este un produs medical recomandat atat pentru prevenirea, cat si pentru tratarea escarelor. Aceste probleme ale epidermei pot aparea in cazul unor spitalizari indelungate sau a unor imobilizari la pat.

Saltelele antiescare sunt concepute pentru a reduce acest risc, deoarece distribuie presiunea corpului in mod uniform si asigura circulatia sanguina adecvata. Acestea functioneaza prin ajustarea constanta a presiunii exercitate asupra corpului pacientului, prevenind astfel comprimarea excesiva a tesuturilor.

cea mai buna saltea antiescare

Caracteristici esentiale detinute de cea mai buna saltea antiescare

 • are un sistem de distributie a presiunii pentru evitarea punctelor de presiune excesiva;

 • este realizata din materiale de inalta calitate, care previn acumularea de umiditate si asigura confortul termic;

 • are un design ergonomic pentru sustinerea corecta a coloanei vertebrale si a articulatiilor.

Elemente de confort suplimentare, detinute de cea mai buna saltea antiescare

 • husa respirabila – ajuta la mentinerea temperaturii corpului si la eliminarea umiditatii. Aceasta contribuie in mod activ la prevenirea aparitiei iritatiilor pielii;

 • ajustare a ferestrei temporale de aer – acest model permite ajustarea ferestrei temporale de aer pentru adaptarea la preferintele individuale de fermitate;

 • sistem de masaj integrat – unele modele includ un sistem de masaj integrat, ce poate reduce tensiunea musculara si imbunatati circulatia.

Tipuri de saltele antiescare

 • saltele cu aer – acestea utilizeaza celule umplute cu aer pentru ajustarea presiunii in functie de nevoile fiecarui pacient. Sunt ideale pentru persoanele cu mobilitate redusa;

 • saltele cu spuma cu memorie – se modeleaza in functie de conturul corpului, ofera suport individualizat si reduc punctele de presiune;

 • saltele cu apa – acestea utilizeaza un strat de apa pentru a distribui uniform greutatea corpului. Astfel, reduc riscul de escare si ofera un nivel ridicat de confort.

Cum contribuie o saltea antiescare la recuperarea bolnavului?

Recuperarea bolnavului este un proces complex si delicat, iar alegerea patului potrivit poate juca un rol crucial in acest proces. O saltea antiescare este un element esential in ingrijirea persoanelor imobilizate, deoarece contribuie semnificativ la procesul lor de recuperare.

Una dintre cele mai importante modalitati prin care o saltea antiescare contribuie la recuperarea persoanelor aflate in imposibilitatea de a se ridica din pat este prin distributia uniforma a presiunii. O astfel de saltea este conceputa pentru a reduce punctele de presiune excesiva asupra anumitor zone ale corpului, astfel incat sa asigure circulatia sangelui adecvat si sa previna deteriorarea tesuturilor.

Escarele sunt rani deschise care pot aparea atunci cand tesuturile moi sunt comprimate intre suprafata de sprijin si osul subiacent. O saltea special conceputa ofera un strat de protectie intre corpul bolnavului si suprafata de dormit sau sezut, prevenind astfel aparitia escarelor. Aceasta ajuta nu doar la mentinerea integritatii pielii, dar reduce si riscul de infectii asociate, care pot incetini considerabil procesul de recuperare.

Recuperarea necesita nu doar tratament medical adecvat, ci si un somn odihnitor. O saltea antiescare este proiectata pentru a oferi confort si sustinere maxima pacientului. Materialele de inalta calitate si designul ergonomic asigura pozitionarea corecta a corpului si reduc disconfortul muscular. Prin oferirea unei suprafete de dormit sau sezut confortabile, acest tip de saltele contribuie la obtinerea unui somn odihnitor, care este esential pentru recuperare.

O circulatie sanguina deficitara poate incetini procesul de vindecare si poate agrava complicatiile. Saltelele de acest tip, prin distributia uniforma a presiunii si reducerea punctelor de presiune, ajuta la stimularea circulatiei sanguine in zonele critice ale corpului. Acest lucru asigura aportul adecvat de oxigen si nutrienti catre tesuturi si sustine procesul de vindecare si recuperare.

Fiecare pacient are nevoi si preferinte individuale, iar saltelele antiescare vin intr-o varietate de modele si caracteristici pentru a se adapta acestor cerinte. Unele saltele au sisteme de ajustare a presiunii sau ferestrelor temporale de aer. Acest detaliu permite personalizarea nivelului de fermitate in functie de preferintele pacientului. Aceasta adaptabilitate contribuie la confortul si sustinerea optima a pacientului pentru o recuperare mai usoara si mai rapida.

 • 0
 • 462

Lasa-ne o parere