0747.263.728 / 074RAMEPAT
0

Cosul dvs. este gol

Incepe cumparaturile
  • LivrareGratuit!
  • Subtotal0 lei
  • Total0 lei

Livrare gratuita pentru comenzi de peste 500 lei!

Schite de montaj

Montajul Somierelor Metalice.

Montajul Somierelor Metalice cu Sistem de Rabatare.

schita1

Montarea unei Somiere Metalice cu Sistem de Rabatare pe un pat, este un procedeu destul de simplu si care nu necesita mult timp.
Pentru a efectua un montaj corespunzator trebuie sa tineti cont de cateva aspecte:
1. Trebuie sa construiti o rama intrerupta pe interiorul patului, de preferinta cate 2 șipci din pal de 18 mm, una peste alta, ajungand la o grosime de 36 mm. Șipcile se vor prinde pe interiorul patului prin infiletarea unor holsuruburi.
2. Setul de balamale ( stanga, dreapta) se monteaza pe somiera deja gaurita utilizand suruburile pe care le primiti in pachet.
3. Se aseaza somiera metalica cu setul de balamale montat pe ea in interiorul patului, pe șipcile deja montate.
4. Se impinge somiera catre partea dinspre cap a patului, se regleaza ambele balamale, astfel incat sa fie paralele cu lateralele patului, se puncteaza gaurile si se efectueaza gaurirea.
5. Dupa ce ati montat balamalele pe pat, rabatati somiera atat cat permite, pentru a infileta suruburile necesare prinderii pistoanelor de mecanism, un capat pe somiera si celalalt pe balama.
Dimensiuni exacte pentru gaurire nu va putem oferi deorece ele difera in functie de inaltimea lateralei patului.
Atat timp cat urmati instructiunile noastre de montaj, sistemul de rabatare va functiona corespunzator si nu va va crea nici un inconvenient !!!

Trebuie sa mentionam ca lateralele patului, de care se prinde sistemul de rabatare trebuiesc confectionate din pal dublat, mdf sau lemn masiv cu o grosime de minim 30 mm pentru a le oferi o rezistenta sporita in momentul preluarii intregii greutati exercitate de somiera si saltea in momentul rabatarii.
S-au intalnit cazuri in care somiera s-a rabatat la maxim, dar nu a mai putut fi inchisa, ramanand blocata. Aceasta situatie neplacuta s-a intamplat deoarece clientul nu a masurat cu exactitate interiorul patului, latimea interiorului patului fiind mai mare cu 5 cm. In acest caz balamaua este fortata si torsionata spre interior in pozitia deschis, blocandu-se, limitand astfel coborarea somierei. Prima impresia a fost ca s-au blocat pistoanele, dar de fapt montarea necorespunzatoare a balamalelor a fost problema.
Incercati sa urmati pas cu pas indicatiile din schita de montaj si veti avea o reusita de 100 %.
Pentru orice nelamuriri ne puteti contacta prin email contact@rame-pat.ro sau telefonic 0747263728.

Mai jos va oferim cateva fotografii reale cu interiorul patului.

rama1 ramamontata ridicat1 ridicat2

Montajul Somierelor Metalice cu Picioare.

ATENTIE : Inainte de a comanda o Somiera Metalica cu Picioare, trebuie stabilit la ce inaltime doriti sa executam picioarele. Standard picioarele somierei au inaltimea de 25cm.
Daca aveti deja patul construit, sau urmeaza sa faceti o modificare patului vechi, dupa ce verificati dimensiunile saltelei, masurati cu atentie la ce inaltime doriti sa aveti somiera.
Noi confectionam picioarele la o inaltime de 25 cm, dar la cerinta dumneavoastra, se poate modifica inaltimea lor, fara a percepe nici un fel de taxa pentru acest serviciu. Daca ati omis acest detaliu si picioarele sunt mai lungi, indepartati protectia de plastic a picioarelor si taiati cat credeti dumneavoastra din ele. Daca picioarele sunt prea scurte, va trebui sa comandati alt set de picioare. Pentru somierele de pana la 160 cm latime, se folosesc 4 picioare. Pentru somierele de peste 160 cm latime, se monteaza 5 picioare, cel din urma fixandu-se pe mijlocul somierei. Picioarele se monteaza pe somiere prin infiletare.

Pentru orice nelamuriri ne puteti contacta prin email contact@rame-pat.ro sau telefonic 0747263728.

Montajul Somierelor Simple.

Montajul Somierelor Simple este deosebit de usor si nu necesita cunostinte avansate in acest domeniu.
Inainte de a comanda o somiera metalica simpla, masurati interiorul patului si trebuie neaparat si stiti dimensiunea saltelei ce va fi utilizata. Somierele metalice se executa cu aproximativ 1 cm mai mici in lungime si latime, tocmai pentru a putea fi introduse usor in interiorul patului.
1. Pe partea interioara a patului montati 2 sipci de pal de 18 mm, de jur-imprejur, una peste alta ajungand la grosimea de 36 mm.
2. Șipcile se prind cu holsuruburi dinspre interiorul spre exteriorul patului.
3. Lungimea holsurubului cu care efectuati prinderea trebuie sa fie mai mica decat grosimea celor 2 sipci si a lateralei patului, astfel incat in momentul gauririi sa nu iesiti pe partea exterioara a patului.
4. Inaltimea la care le montati sipcile se stabileste in functie de cat de mult doriti sa ingropati salteaua . Pentru o saltea normala, de 22 cm, va sugeram sa le montati la o adancime de 8 cm.

Pentru orice nelamuriri ne puteti contacta prin email contact@rame-pat.ro sau telefonic 0747263728.