0747.263.728 / 074RAMEPAT
0

Cosul dvs. este gol

Incepe cumparaturile
  • LivrareGratuit!
  • Subtotal0 lei
  • Total0 lei

Livrare gratuita pentru comenzi de peste 500 lei!

Montaj somiera metalica cu sistem de rabatare

Montarea unei somiere metalice cu sistem de rabatare pe un pat este un procedeu destul de simplu si care nu necesita mult timp.

Pentru a efectua un montaj corespunzator trebuie sa tineti cont de cateva aspecte:
1. Trebuie sa construiti o rama pe interiorul patului, de preferinta cate 2 sipci din pal de 18 mm, una peste alta, ajungand la o grosime de 36 mm. Modul de montare al sipcilor se gaseste in schita de montaj.
2. Setul de balamale ( stanga, dreapta) se monteaza pe somiera deja gaurita utilizand suruburile pe care le primiti in pachet.
3. Se aseaza somiera metalica cu setul de balamale montat pe ea in interiorul patului, pe sipcile deja montate.
4. Se impinge somiera catre partea dinspre cap a patului, se regleaza ambele balamale, astfel incat sa fie paralele cu lateralele patului, se puncteaza gaurile si se efectueaza gaurirea.
5. Dupa ce ati montat balamalele de pat, rabatati somiera atat cat permite pentru a monta, cu suruburi pistoanele, un capat pe somiera si celalalt pe balama.

Dimensiuni exacte pentru gaurire nu va putem oferi deorece ele difera in functie de inaltimea lateralei patului.
Atat timp cat urmati instructiunile noastre de montaj, sistemul de rabatare va functiona corespunzator si nu va va crea nici un fel de problema.
!!! Trebuie sa mentionam ca lateralele patului, de care se prinde sistemul de rabatare trebuiesc confectionate din pal dublat, mdf sau lemn masiv cu o grosime de minim 30 mm pentru a le oferi o rezistenta sporita in momentul preluarii intregii greutati exercitate de somiera si saltea in momentul rabatarii.
S-au intalnit cazuri in care somiera s-a rabatat la maxim, dar nu a mai putut fi inchisa, ramanand blocata. Aceasta situatie neplacuta s-a intamplat deoarece clientul nu a masurat cu exactitate interiorul patului, latimea lui fiind mai mare cu 5 cm. In acest caz balamaua este fortata si torsionata spre interior in pozitia deschis, blocandu-se, limitand astfel coborarea somierei. Prima impresia a fost ca s-au blocat pistoanele, dar de fapt montarea necorespunzatoare a balamalelor era problema.
Incercati sa urmati pas cu pas indicatiile din schita de montaj si veti avea o reusita de 100 %.
Pentru orice nelamurire ne puteti contacta telefonic sau prin formularul de contact.

  • 0
  • 1479

Lasa-ne o parere